Първоначално публикувано от badmadafaka
Покажи съобщение

mpenkov всеки един зрял човек, който решава да си купи кола, се замисля преди всичко как ще се отрази на джоба му. Казвам ти го защото когато и аз тепърва взех книжка дори и не се досещах за тази малка, но всъщност най-важна подробност. За да караш 2.4Jtd трябва преди всичко да се замислиш дали ти се дават едни 300лв за данък, и близо още толкова за гражданска, навярно ще кажеш че не ти е проблем, но когато започнеш да ги вадиш, те боли сърцето, и то не толкова, че са кой знае колко пари, а просто защото виждаш твои приятели и познати които плащат по 20-30лв (конкретно данъка имам впредвид) и си казваш, ей как съм се нахендрил неможеше ли и аз да давам по-малко кинти за държавата.
Второто нещо което искам да те посъветвам е да се насочиш към друг тип автомобил и веднага мога да ти кажа защо. Бензинова 145-ца и по конкретно 1.4 ТС мисля че е идеалния вариант за теб. Компактни габарити, пъргав двигател, малък данък, готина визия(особено фейса) и МНОГО, МНОГО по-евтина за поддържане 156 е голяма кола за неопитен шофер, и немам впредвид само факта че трудно се паркира защото има проблем с недозавиването, а просто защото като млад водач, най-напред трябва да се научиш да си пазиш колата. Нещо което в началото е почти невъзможно, защото нито имаш правилна предценка за обстоятелствата на пътя, нито реакциите ти са от най-адекватните.
А и като се качиш директно на летяща чиния се самозабравяш и в един момент губиш правилна предценка, основната предпоставка за пътните инциденти!
Първоначално публикувано от kaio156
Покажи съобщение
Comment